Ushqimi është një nga kënaqësitë më të mëdha në jetë dhe ne mund t’ju sigurojmë se në Ferizaj, si kudo në Kosovë, do të jetë një eksperiencë e kënaqshme. I ndikuar kryesisht nga kuzhina italiane, greke dhe turke, megjithatë Kosova ka një trashëgimi të pasur të kuzhinës. Ferizaj ka shumë nga restorantet më të mira në vend, me kuzhinë të mirë tradicionale, si dhe me një kuzhinë shumë të përzier. Ka bare shumë të njohura, me  një larmi të gjerë temash dhe dizajn të brendshëm. Është vendi ku të rinjtë shkojnë për argëtim. Ferizaj është i mirënjohur edhe për jetën e natës.


Restaurante

Caffe bar and lounge

Pastiçeri

Fast food