Zyra e informacionit turistik

Qendra zyrtare e informacionit turistik është para sallës së Muzeut dhe Galerisë së Arteve në Ferizaj. Zyra e Informacionit Turistik është gjithashtu një vend i pasur me libra dha harta të tjera që ndërlidhen me turizmin në Kosovë.

Këmbimoret

Shkëmbimi i monedhës në Kosovë është i drejtpërdrejtë. Ka shumë dyqane të licencuara të këmbimit në Ferizaj me disa të vendosura pranë qendrës, disa pas Gjykatës, dhe të tjerë afër Bankave të vendosura në Ferizaj. Ne ju këshillojmë që gjithmonë të kërkoni një vërtetim për transaksionin tuaj.

Mëso gjuhën Shqipe

Disa fraza themelore në shqip dhe shqiptimet e tyre të krahasueshme në anglisht:

Mirëdita = meer-detae = Good Day

Mirëmëngjes = meer – men – jazz = Good Morning

Faleminderit = fall – ae – minter – it = Thank you

Si jeni ? = See – ye – ne ? = How are you?

Mirë = Me – rae = Good

Po = Po = Yes

Jo = Yo = No

 

Numra me rëndësi

Aeroporti: +383 38 5015021214

Valigjet e humbura Tel. +383(0) 38 501 502 1270
+383(0) 38 501 502 1271
lost.found@limakkosovo.aero

Policia – 92 ose 112 (nga Vala), 0290325250,

Emergjencat policore: 080019999

Trafiku rrugorë: +383 290/321 899

Zjarrëfikësit: +383 290 27 740 or 993

Urgjenca. +383 290 20 053

Gjykata Komunale – 0290321011;

Festat zyrtare për 2018

-Viti i Ri (1/2 January),

-Krishlindjet Ortodokse (7 January)

-Dita e Pavarësisë (17 February)

-Pashkët Katolike (

-Paskët Ortodokse (

-Dita e punës (1 May)

 

Kompanitë e sigurimeve në Ferizaj

Tregu i sigurimeve është kryesisht i ri në Kosovë.

Insurance market is fairly new to Kosovo. Ajo erdhi gjatë viteve të tranzicionit dhe u zhvillua brenda sistemit demokratik. Sot, kosovarët po sigurojnë jetët e tyre, pasurinë dhe udhëtimin e tyre.Ka disa ofrues nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë me sigurim gjatë qëndrimit tuaj në Ferizaj, Kosovë, si: Sigal; Eurosig, Scardian, Insig etj

Për më shumë kliko këtu:

 

Zyrat Postare

Nëse dëshironi të dërgoni një kartolinë nga Ferizaj tek të dashurit tuaj, këtu janë disa zyra postare në qendër të Ferizajt.

  1. Në shesin kryesor
  2. Te shkolla Teknike
  3. Në rrugë të Gjilanit

Kontakti:

Facebook: Posta e Kosoves
Web: http://www.postakosoves.com
Email: info@postaekosoves.com

orari i punës:

E hëne – E premte 08:00 – 16:00

E Shtune 09:00 – 15:00 (kujdestari)

Time zone